Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Πως μπορούμε να αποδείξουμε με στατιστικά στοιχεία ποιες χώρες ελέγχει (και δεν) η Παγκοσμιοποίηση με πρόσχημα τον Κορωνοϊό και γιατί μιλάμε για πρόσχημα (που επικαλείται επιστήμη και δημόσια υγεία) μέσα από αντιφατικές κυβερνητικές αποφάσεις χωρών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό…

- ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ (ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ (ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ): 

Συνεχίζοντας να παίρνουμε το ρόλο του ντετέκτιβ όσον αφορά τη δραστηριοποίηση της Παγκοσμιοποίησης (προσωπικά από το 2007 διαδικτυακά) για να λαμβάνονται εγκαίρως έπειτα στρατηγικές επιβίωσης, προσωπικής και θρησκευτικής σε σατανικό επίπεδο για λόγους που δεν θα επαναλάβουμε όταν ήδη έχει αποδειχτεί στην αρθρογραφία μας ο αντισατανικός της χαρακτήρας (κυρίως από αθεϊστική πλευρά τεχνοκρατικά και κομμουνιστικά), επ’ αφορμή ποικίλων κυβερνητικών αποφάσεων περί υποχρεωτικού εμβολιασμού με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, κάναμε μια έρευνα για να διαπιστώσουμε κατά πόσο ισχύει αυτή η προστασία σε διάφορες χώρες εφ’ όσον όλες ακολουθούν την ίδια Επιστήμη ιατρικά και κατοικούνται εξίσου από ανθρώπους για να έχουμε την ίδια απειλή δημόσιας υγείας παντού! Τα αποτελέσματα που βρήκαμε, δυστυχώς για τους προπαγανδιστές της Παγκοσμιοποίησης και τους χρήσιμους ηλίθιους που την υπακούν (σ.σ. συνήθως αριστεριστές μιας που αυτός που δεν πιστεύει σε θεό ευκολότερα αποδέχεται οτιδήποτε του παρουσιάζεται ως ‘’επιστήμη’’ που την θεοποιεί υπακούοντας σε ότι του πει άνευ αντιλογίας), επιβεβαιώνουν όλα τα γραφόμενα της αρθρογραφίας μας περί εκμετάλλευσης της πανδημίας του Κορωνοϊού με σκοπό τον πλήρη έλεγχο των ζωών μας για να ζήσουμε στον τόπο μας όπως το θέλει μια παγκόσμια ελίτ ανθρώπων (σαν την κοινωνία της κομμουνιστικής Κίνας) που ούτε τη ψηφίσαμε ποτέ σε εκλογές και ούτε της δώσαμε άδεια για να το πράξει αυτό για λογαριασμό μας! Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε και όποιος όχι δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ.

Καταρχάς, να πούμε ότι στο χάρτη που δώσαμε πιο πάνω από ένα δημοσίευμα που θα ακολουθήσει για να δείξουμε ποιες χώρες προωθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Κορωνοϊού (την Κίνα την αφήνουμε επίτηδες για το τέλος σε ξεχωριστό δημοσίευμα και όχι τυχαία) και σε τι βαθμό που καταδεικνύει συνεπακόλουθα και τον ανάλογο του κυβερνητικού τους ελέγχου από τους παγκοσμιοποιητές, θα παρατηρήσετε ότι η Ιταλία που προηγήθηκε μάλιστα από την Ελλάδα όσον αφορά το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων υποταγής στην παγκοσμιοποίηση (που το ονομάζει ‘’εμβολιασμού’’ ή ‘’πράσινο’’ για παραπλάνηση ηλιθίων μαζών), βρίσκεται στο 60-65 % σε ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών της για να πάρει τέτοια αυταρχικά μέτρα, όσο ακριβώς έχει και η Γερμανία όμως όπως μαρτυρά ο παρακάτω χάρτης: 

Και όμως, παρόλο που αφορά το άνωθεν σχεδιάγραμμα την ίδια εποχή (Ιούλιος 2021) με το πρώτο που δείξαμε για το ποιες χώρες αποφάσισαν υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρατηρούμε ότι η Γερμανία (όπως και άλλες χώρες που θα δούμε παρακάτω) βρίσκεται εκτός των χωρών εκείνων παρόλο που έχει τον ίδιο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών ποσοστιαία με την Ιταλία! Και αυτή τη μεταξύ τους σύγκριση την κάνουμε, για να καταρρίψουμε κάθε επιχείρημα που ενδεχομένως να έλεγε ότι όσες χώρες δεν προτίμησαν υποχρεωτικό εμβολιασμό το έκαναν γιατί εκείνη την εποχή είχαν ήδη υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων για να το πράξουν αυτό. Από τη στιγμή όμως που βλέπουμε διαφορετικές υγειονομικές αποφάσεις μεταξύ δύο χωρών (Ιταλίας και Γερμανίας) ενώ έχουν το ίδιο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών, τότε καταρρίπτεται πανηγυρικά κάθε επιχείρημα που λέει ότι η υποχρεωτικότητα λαμβάνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας και επειδή έτσι το λέει η Επιστήμη ή οι ‘’ειδικοί’’ της στις τηλεοράσεις, διότι η Επιστήμη δεν μπορεί να αλλάζει από χώρα σε χώρα και το ίδιο η δημόσια υγεία εφ’ όσον άνθρωποι κατοικούν εξίσου και στις δυο εκείνες χώρες. Δηλαδή και με άλλα λόγια, διαφορετική Επιστήμη ακολουθούν οι Γερμανοί από τους Ιταλούς και ο Κορωνοϊός δεν μπορεί να απειλήσει τη δημόσια υγεία των γερμανών για να μην παίρνουν ίδια μέτρα υποχρεωτικότητας με τους ιταλούς; Ρητορικό το ερώτημα για όσους δεν παραμένουν ηλίθιοι! Τα υπόλοιπα παρακάτω… 

Σε αυτές τις χώρες έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για ορισμένες ομάδες πληθυσμού. 

H επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα σε συνδυασμό με την άρνηση μίας σημαντικής μερίδας πληθυσμού να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Έτσι, αρκετές χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δικιάς μας, έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες ομάδες πληθυσμού.

Αυτές είναι οι χώρες που έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού:

ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ- ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ

Αυτές οι 3 χώρες είναι οι μόνες που έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους κατοίκους ηλικίας 18 ετών και άνω.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η Αυστραλία αποφάσισε στα τέλη Ιουνίου να κάνει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για εργαζόμενους υψηλού κινδύνου και ηλικιωμένους σε ξενοδοχεία καραντίνας. Κατέστησε επίσης υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους παραολυμπιακούς αθλητές που κατευθύνονταν στο Τόκιο επειδή τα μη εμβολιασμένα μέλη της ομάδας θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία. Στην Τασμανία, τα εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζομένους φροντίδας ηλικιωμένων από τις 17 Σεπτεμβρίου.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγε νέα νομοθεσία, η οποία απαιτεί τον εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας για τον Covid-19. Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Νοεμβρίου και, θα εφαρμοστεί σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών φροντίδας και προσωπικής φροντίδας σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία. Η υποχρέωση δε θα ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά θα επεκταθεί και σε όλους τους εργαζόμενους σε πρακτορεία, εθελοντές, εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και εμπόρους που ενδέχεται να απασχολούνται από το σπίτι.

ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο Καναδάς δήλωσε στις 13 Αυγούστου ότι σύντομα θα απαιτήσει από όλους τους ομοσπονδιακούς δημόσιους υπαλλήλους και πολλούς άλλους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Η εντολή εμβολιασμού θα περιλαμβάνει επίσης ταξιδιώτες αεροπορικών, τρένων και κρουαζιερόπλοιων. Η British Columbia επιβάλλει τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για όλο το προσωπικό που εργάζεται σε σπίτια μακροχρόνιας φροντίδας, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι στις 12 Αυγούστου, και έγινε μία από τις πρώτες καναδικές επαρχίες που το έκαναν.

FIJI

Από τις 15 Αυγούστου, οι μη εμβολιασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στα Φίτζι θα αναγκάζονταν να φύγουν για άδεια, σύμφωνα με το CAN. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα παραμείνουν χωρίς εμβόλιο έως τον Νοέμβριο θα απολυθούν.

ΓΑΛΛΙΑ

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε στις 2 Αυγούστου ένα νομοσχέδιο που θα κάνει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς και θα απαιτήσει μια ενισχυμένη κάρτα υγείας σε πολλούς κοινωνικούς χώρους. Η κυβέρνηση δήλωσε στις 19 Ιουλίου ότι το προγραμματισμένο πρόστιμο 45.000 ευρώ (53.456 δολάρια) για τις επιχειρήσεις που δεν ελέγχουν ότι οι πελάτες έχουν κάρτα υγείας θα είναι πολύ χαμηλότερο, ξεκινώντας από 1.500 ευρώ και θα αυξάνεται προοδευτικά για επανειλημμένες παραβάσεις.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Η Ινδονησία έκανε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς τον Φεβρουάριο, απειλώντας με πρόστιμα έως και 5 εκατομμύρια ρουπίες (357 δολάρια).

ΙΤΑΛΙΑ

Ένα διάταγμα που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση τον Μάρτιο επιβάλλει στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, να εμβολιαστούν. Όσοι αρνούνται θα μπορούσαν να τεθούν σε αναστολή εργασίας χωρίς αμοιβή για το υπόλοιπο του έτους.

Επιπλέον, στις αρχές Αυγούστου η ιταλική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την υγειονομική κάρτα (green pass) για τον κορονοϊό για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων εσωτερικού, των πλοίων και των τρένων μεγάλων αποστάσεων. Το Green Pass, έγινε επίσης υποχρεωτικό σε κινηματογράφους, μουσεία και εσωτερικούς αθλητικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων.

Επισημαίνεται ότι το Green Pass αποδεικνύει ότι οι φορείς είτε έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, είτε έχουν αναρρώσει από covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν βρεθεί αρνητικοί τις προηγούμενες 48 ώρες. Ακόμα, το Green Pass είναι υποχρεωτικό στο σχολικό και πανεπιστημιακό προσωπικό, καθώς και στους φοιτητές πανεπιστημίου. Μάλιστα, το προσωπικό που δεν θα φέρει το Green Pass για πέντε συνεχόμενες ημέρες θα τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα παγώνει ο μισθός του. Ηδη η ιταλική κυβέρνησή εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του covid για όλους μόλις τα εμβόλια λάβουν πλήρη έγκριση από τις ευρωπαϊκές και ιταλικές ρυθμιστικές αρχές.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να καταστήσει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Το Καζακστάν θα εισαγάγει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ή εβδομαδιαίες δοκιμές για άτομα που εργάζονται σε ομάδες άνω των 20.

ΛΙΒΑΝΟΣ

Ο Λίβανος θα περιορίσει την είσοδο σε εστιατόρια, καφετέριες, παμπ και παραλίες σε άτομα που έχουν πιστοποιητικά εμβολίου ή σε εκείνους που έχουν κάνει εξετάσεις αντισωμάτων. Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι αυτών των ιδρυμάτων θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση PCR κάθε 72 ώρες.

ΜΑΛΤΑ

Η Μάλτα απαγόρευσε την είσοδο επισκεπτών στη χώρα από τις 14 Ιουλίου, εκτός εάν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ

Το μικρό νησιωτικό έθνος του νότιου Ειρηνικού, οι Ομοσπονδιακές Πολιτείες της Μικρονησίας, έχει δώσει εντολή ο ενήλικος πληθυσμός τους να εμβολιαστεί έναντι της COVID-19. Το νησιωτικό έθνος του Ειρηνικού είπε στις 29 Ιουλίου ότι όλοι άνω των 18 ετών θα πρέπει να λάβουν ένα εμβόλιο COVID-19.

ΡΩΣΙΑ

Οι αρχές της πόλης της Μόσχας στις 16 Ιουνίου διέταξαν όλους τους εργαζόμενους με δημόσιους ρόλους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Οι εταιρείες έλαβαν προθεσμία ένα μήνα για να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 60% του προσωπικού είχε λάβει τις πρώτες δόσεις. Διαφορετικά θα υπάρξουν πρόστιμα ή προσωρινό κλείσιμο. Οι κάτοικοι της Μόσχας δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάζουν έναν κωδικό QR που αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία για να καθίσουν σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ από τις 19 Ιουλίου.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Τον Μάιο, η Σαουδική Αραβία διέταξε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να παραβρεθούν σε έναν χώρο εργασίας, χωρίς να διευκρινίζουν πότε θα εφαρμοστεί αυτό. Απαιτείται επίσης εμβολιασμός για την είσοδο σε οποιαδήποτε κυβερνητικά, ιδιωτικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών από 1η Αυγούστου. Οι Σαουδάραβες πολίτες θα χρειαστούν δύο δόσεις για να ταξιδέψουν έξω από το βασίλειο από τις 9 Αυγούστου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA στις 19 Ιουλίου, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε στις 13 Αυγούστου ότι οι πολίτες θα απαιτούν κάρτες εμβολιασμού για να ταξιδεύουν μεταξύ επαρχιών και δημόσιων χώρων από τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Business Standard

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τις τοπικές κυβερνήσεις να πληρώσουν τους ανθρώπους για να εμβολιαστούν και έθεσε νέους κανόνες που απαιτούν από τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να παρέχουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό ή να αντιμετωπίζουν τακτικές εξετάσεις, εντολές μάσκας και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε στις 5 Αυγούστου ότι εξετάζει την απαίτηση ξένων επισκεπτών να εμβολιαστούν καθώς σχεδιάζει να ανοίξει τελικά τα διεθνή ταξίδια, αλλά είπε ότι δεν είχε λάβει τελική απόφαση και δεν πρόκειται να άρει αμέσως τους περιορισμούς.

Η Νέα Υόρκη θα γίνει η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που θα απαιτήσει, από τις 13 Σεπτεμβρίου, απόδειξη εμβολιασμού για πελάτες και προσωπικό σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλες εσωτερικές επιχειρήσεις καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση μάχης με την παραλλαγή Delta. Η Νέα Υόρκη θα απαιτήσει από τους κρατικούς υπαλλήλους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαίως, μια εντολή που θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ και η Αρχή Μεταφορών της Μητροπολιτικής θα απαιτήσουν από τους εργαζομένους τους να κάνουν το εμβόλιο ή να δοκιμάζονται εβδομαδιαίως. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης του κράτους του Νιου Τζέρσεϋ και οι εργαζόμενοι στις φυλακές πρέπει να εμβολιαστούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου ή να υποβληθούν σε εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ είπε ότι όλοι οι υπάλληλοι της πολιτείας θα λάβουν εντολή να εμβολιαστούν από τις 2 Αυγούστου ή να υποβληθούν σε δοκιμές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι υπάλληλοι του δήμου Ντένβερ και οι άνθρωποι που εργάζονται σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου στην πόλη θα πρέπει να εμβολιαστούν, δήλωσε ο δήμαρχος Μάικλ Χάνκοκ στις 2 Αυγούστου.

Οι πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Ορλεάνης στις 12 Αυγούστου διέταξαν τους θαμώνες να δείξουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό COVID-19 για να εισέλθουν σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους χώρους. 

ΠΗΓΗ: https://www.news4health.gr/ygeia/9953/koronoios-oi-xores-pou-exoun-epistrateysei-ton-ypoxreotiko-emvoliasmo

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει σε ευρωπαϊκές χώρες

Ποιες χώρες και με ποια κριτήρια έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και ποιες αρνούνται να επιβάλλουν ένα τέτοιο μέτρο

Kάνοντας μία επισκόπηση στα συστήματα εμβολιασμού των ευρωπαϊκών κρατών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ακολουθούνται δύο κατευθύνσεις κινήσεων. Από τη μία είναι το παράδειγμα που έχει ξεκινήσει η Ιταλία και από την άλλη η τακτική που ακολουθεί η Γερμανία.
Σύμφωνα με το imerisia.gr, η Ιταλία υπήρξε η πρώτη χώρα που εισήγαγε ήδη από την άνοιξη του 2021 τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το παράδειγμά της αυτό ακολούθησε εντός του καλοκαιριού η Γαλλία, η Ελλάδα και ακολουθεί και το Ηνωμένο βασίλειο.
υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά κατά κύριο λόγο συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελμάτων, που δεν είναι άλλοι από τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό και φυσικά έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.
Ιταλία
Η Ιταλία υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έκανε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ήδη από το Μάιο του 2021. Με το νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 25.5.2021 η Ιταλία υποχρεώνει τους γιατρούς και το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας, περιλαμβανομένων των φαρμακοποιών, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να εργάζονται ερχόμενοι σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Η Ιταλία υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έκανε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ήδη από το Μάιο του 2021. Με το νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 25.5.2021 η Ιταλία υποχρεώνει τους γιατρούς και το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας, περιλαμβανομένων των φαρμακοποιών, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να εργάζονται ερχόμενοι σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Επιπλέον, στις αρχές Αυγούστου η ιταλική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την υγειονομική κάρτα (green pass) για τον κορονοϊό για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων εσωτερικού, των πλοίων και των τρένων μεγάλων αποστάσεων. Το Green Pass, έγινε επίσης υποχρεωτικό σε κινηματογράφους, μουσεία και εσωτερικούς αθλητικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων.

Επισημαίνεται ότι το Green Pass αποδεικνύει ότι οι φορείς είτε έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, είτε έχουν αναρρώσει από covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν βρεθεί αρνητικοί τις προηγούμενες 48 ώρες. Ακόμα, το Green Pass είναι υποχρεωτικό στο σχολικό και πανεπιστημιακό προσωπικό, καθώς και στους φοιτητές πανεπιστημίου. Μάλιστα, το προσωπικό που δεν θα φέρει το Green Pass για πέντε συνεχόμενες ημέρες θα τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα παγώνει ο μισθός του. Ηδη η ιταλική κυβέρνησή εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του covid για όλους μόλις τα εμβόλια λάβουν πλήρη έγκριση από τις ευρωπαϊκές και ιταλικές ρυθμιστικές αρχές.

Ελλάδα

Στην Ελλάδα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021 προβλέφθηκε ότι εμβολιάζεται υποχρεωτικά όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό), πρέπει, δε, να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 16 Αυγούστου 2021.

Επιπλέον, εμβολιάζεται υποχρεωτικά το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας και Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας). Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Σε περίπτωση μη εμβολιασμού το προσωπικό τίθεται σε αναστολή καθηκόντων και δεν καταβάλλονται αποδοχές.
Γαλλία

Όσον αφορά στη Γαλλία, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 είναι υποχρεωτικός για τα άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγείας και του ιατρικού κλάδου, εκτός εάν εξαιρούνται ιατρικά. Το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί θα έχει προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 για να το πράξει. Εάν δεν εμβολιαστούν εγκαίρως, οι εργαζόμενοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να τεθούν σε αναστολή χωρίς αμοιβή. Η ανωτέρω υποχρέωση ισχύει για όλο το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης του οικείου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τόσο για το νοσοκομειακό προσωπικό όσο και για τους οικιακούς βοηθούς.
Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό της πανδημίας.
Ηνωμένο Βασίλειο

Τέλος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγε νέα νομοθεσία, η οποία απαιτεί τον εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας για τον Covid-19. Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Νοεμβρίου και, θα εφαρμοστεί σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών φροντίδας και προσωπικής φροντίδας σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία. Η υποχρέωση δε θα ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά θα επεκταθεί και σε όλους τους εργαζόμενους σε πρακτορεία, εθελοντές, εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και εμπόρους που ενδέχεται να απασχολούνται από το σπίτι.

Οι λιγότερο... αυστηροί

Από την άλλη πλευρά, χώρες όπως η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν σχέδια για να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Στη Γερμανία, μάλιστα, παρόλο που ήδη παρατηρείται φθίνουσα επιθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί και πάρα την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, η θέση της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τέτοια γενική υποχρέωση ακόμα και στους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.

Στη Φινλανδία, η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο, ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός για όλους. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το ίδιο ισχύει και στην Ολλανδία.

Η Ιρλανδία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ομως η ρυθμιστική αρχή υγείας της χώρας το χαρακτήρισε ως το «πιο παρεμβατικό βήμα», που θα πρέπει να εξεταστεί μόνο εάν ο κίνδυνος για τους ασθενείς από το μη εμβολιασμένο υγειονομικό προσωπικό ήταν υψηλός λόγω της αυξημένης μετάδοσης της κοινότητας.

Αξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα της Ισπανίας. Η Ισπανία, ενώ έχει θέσει τις βάσεις του υποχρεωτικού εμβολιασμού με τον οργανικό νόμο 3/1986, σύμφωνα με τον οποίο οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές θεσπίζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό όταν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, εν τούτοις δεν υπάρχουν επί του παρόντος προτάσεις για την επιβολή του εμβολιασμού στην Ισπανία. Η χώρα δεν χρειάστηκε να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλους βασικούς εργαζόμενους, καθώς πρακτικά όλοι εμβολιάζονται εθελοντικά, ενώ ήδη σήμερα έχει εμβολιαστεί και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 12-17 ετών.

Όσον αφορά τις τρίτες, εκτός Ευρώπης, χώρες αξίζει να αναφερθεί η Αυστραλία, που αποφάσισε στα τέλη Ιουνίου να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για υψηλού κινδύνου εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και για τους εργαζομένους σε ξενοδοχεία καραντίνας υψηλού κινδύνου. Κατέστησε, επίσης, υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους Παραολυμπιακούς αθλητές που κατευθύνθηκαν προς το Τόκιο, καθώς τα ανεμβολίαστα μέλη της ομάδας θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr/kosmos/172786_ypohreotikos-emboliasmos-ti-ishyei-se-eyropaikes-hores

Στην Κίνα υποχρεώνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν με το Sinovac παρά την αύξηση θανάτων και κρουσμάτων
Οι κινέζουν έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον κορωνοιό ή covid 19

Στην Κίνα και το ανελεύθερο καθεστώς που ασκεί την εξουσία επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό, με το εμβόλιο Sinovac παρά τους θανάτους και την αύξηση των κρουσμάτων.
Ας δούμε λίγο τα δεδομένα.

Το σχέδιο

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε πρόσφατα ένα σχέδιο εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας κατά του COVID-19, αλλά υπάρχουν συχνές αναφορές σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών.
Σε μόλις ένα μήνα, 13 άτομα πέθαναν στο Χονγκ Κονγκ μετά τον εμβολιασμό, 11 από τους οποίους έλαβαν το εμβόλιο Sinovac, το οποίο είναι το εμβόλιο της Κίνας.
Παραδόξως το Κομουνιστικό Κόμμα Κίνας δεν ανέφερε ούτε μία περίπτωση σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών ή θανάτου αφού ανακοίνωσε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sinovac στην Κίνα στις 28 Μαρτίου.

Τα 4 παράξενα

1)Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στην Κίνα ή άλλες παρενέργειες
Ο πρώτος θάνατος μετά τον εμβολιασμό στο Χονγκ Κονγκ συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου.
Στις 28 Μαρτίου, μέσα σε ένα σύντομο μήνα, 13 άτομα στο Χονγκ Κονγκ, ηλικίας 55 έως 80 ετών, πέθαναν μετά χρήση του εμβολιασμού.
Σε έντεκα από αυτούς χορηγήθηκε το εμβόλιο της Sinovac, ενώ οι άλλοι δύο πήραν Pfizer - BioNTech.

Επιπλέον, μια ηλικιωμένη γυναίκα στα 80 της πέθανε στο σπίτι την ημέρα μετά τον εμβολιασμό με Sinovac στις 20 Μαρτίου, αλλά το Υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ δεν το ανέφερε ούτε δημοσιοποίησε το περιστατικό.
Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στις 31 Μαρτίου ότι «δεν υπήρχε άμεση αιτιώδης σχέση μεταξύ του θανάτου της και του εμβολιασμού, οπότε δεν πληρούσε τα κριτήρια αναφοράς των AEFIs (Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό)».
Σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ο Yuen Hoi Man, αναπληρωτής εκπρόσωπος για την ιατρική πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος του Χονγκ Κονγκ, επέκρινε την κυβέρνηση ότι στερεί το κοινό από το δικαίωμα να γνωρίζει χωρίς να δημοσιεύει τις πληροφορίες, γεγονός που επηρεάζει επίσης την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια.

Ο Δρ Cheung Wai Lit, Κινέζος ιατρός, σε συνέντευξή του στο The Epoch Times, είπε επίσης ότι υποψιάστηκε ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις θανάτου μετά τη λήψη του κινεζικού εμβολίου, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσουν.
Για τον θάνατο 13 ατόμων στο Χονγκ Κονγκ μετά τον εμβολιασμό, οι αρχές απάντησαν στις 30 Μαρτίου, λέγοντας ότι τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι πέθαναν από καρδιαγγειακά νοσήματα και καμία από τις μεμονωμένες περιπτώσεις δεν σχετίζεται άμεσα με τον εμβολιασμό.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Αρχής Νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σε συνέντευξή του στους The Epoch Times, ότι «γενικά, δεν αποκλείεται εντελώς η πιθανότητα κάποιων έμμεσων παρενεργειών».

2)Θάνατοι σε άλλες χώρες

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις θανάτου μετά τον εμβολιασμό COVID-19 σε άλλες χώρες.

Στις 30 Μαρτίου, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι από τις 29 Μαρτίου, περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια άτομα είχαν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca και ότι 31 άτομα εμφάνισαν θρόμβους στο αίμα, ενώ 9 πέθαναν.
Η γερμανική κυβέρνηση, επομένως, αποφάσισε να αναστείλει το εμβόλιο για άτομα κάτω των 60 ετών.
Στις 29 Μαρτίου, ο Καναδάς ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca για άτομα κάτω των 55 ετών μετά τις αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος, παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν σχετικές περιπτώσεις.
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, παρόλο που ανέστειλε πρόσφατα τη χρήση εμβολίων Pfizer - BioNTech λόγω… συσκευασίας, δεν έχει ακόμη αναβάλει τη χρήση του εμβολίου Sinovac, μετά από 11 θανάτους από συνολικά 450.000 άτομα που εμβολιάστηκαν σε ένα μήνα.
Αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες.
Οι κινέζοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του εμβολίου Sinovac για άτομα άνω των 60 ετών και ότι τα κλινικά δεδομένα της Φάσης III δεν έχουν δημοσιευτεί σε ιατρικά περιοδικά.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να ζητά από τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.
Ορισμένοι επιστήμονες πρότειναν την αναστολή της χρήσης του εμβολίου Sinovac για άτομα άνω των 60 ετών και για άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Υγείας του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου ότι περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της είχαν χορηγηθεί στην Κίνα, αλλά δεν ανέφερε θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες.
Ταυτόχρονα, όταν υπάρχουν αρνητικά σχόλια σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις ή παρενεργειών των εμβολίων διαγράφονται γρήγορα από το Διαδίκτυο της Κίνας.

3)Η επιδημία εντείνεται σε χώρες που χρησιμοποιούν εμβόλια Sinovac

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς COVID-19, εγκρίνοντας τη χρήση του εμβολίου Pfizer - BioNTech τον Δεκέμβριο 2020 πριν από την εισαγωγή του εμβολίου AstraZeneca τον Ιανουάριο του 2021.
Η επιδημία σταδιακά μειώθηκε μετά τις 9 Ιανουαρίου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 4.715 κρούσματα στις 27 Μαρτίου, μειωμένα σημαντικά από 6.187 κρούσματα στις 26 Μαρτίου.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, όπου το εμβόλιο Pfizer - BioNTech επιλέχθηκε επίσης ως το κύριο εμβόλιο, η επιδημία επιβραδύνθηκε επίσης σημαντικά μετά τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Χιλή, την Τουρκία και το Πακιστάν, που επέλεξαν να λάβουν το κινεζικό εμβόλιο Sinovac, έχει αυξηθεί.
Η Χιλή χορήγησε σχεδόν 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Sinovac τον Φεβρουάριο, με μέσο όρο 47 δόσεις ανά 100 άτομα, καθιστώντας τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Νότια Αμερική.
Ωστόσο, ο αριθμός των θετικών tests που καταγράφηκαν στη Χιλή αυξήθηκε αντί να μειωθεί, και ένα νέο υψηλό 7.626 κρουσμάτων καταγράφηκε σε μία μέρα στις 26 Μαρτίου, οδηγώντας το πρόσφατο κλείσιμο - lockdwon της πρωτεύουσας του Σαντιάγκο

Η Τουρκία άρχισε να χορηγεί εμβόλια Sinovac στα μέσα Ιανουαρίου 2021 και τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια άτομα έλαβαν το εμβόλιο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 10% του πληθυσμού.
Όμως, οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξήθηκαν, με 37.303 νέα κρούσματα να καταγράφονται στις 30 Μαρτίου, το υψηλότερο ποσοστό σε μια ημέρα από το ξέσπασμα στις 11 Μαρτίου του 2020.
Ο Erdogan ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα.

Επιπλέον, το Πακιστάν, το οποίο χρησιμοποιεί το κινεζικό εμβόλιο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, βιώνει τώρα ένα τρίτο κύμα πανδημίας, με τον εθνικό δείκτη θετικότητας να αυξάνεται στο 11%, το υψηλότερο επίπεδο μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Περισσότερες από 20 πόλεις έχουν «κλείσει» λόγω της σοβαρότητας της επιδημίας.
Ο Πακιστανός πρόεδρος Arif Alvi έγραψε στις 29 Μαρτίου ότι είναι θετικός μετά τη λήψη της πρώτης δόσης ενός εμβολίου που παρήχθη από την κινεζική εθνική φαρμακευτική ομάδα στις 15 Μαρτίου.
Επίσης ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan εμφανίστηκε επίσης θετικός σε tests στον ιό στις 18 Μαρτίου , δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό της πρώτης δόσης του Sinovac.
Πρώην ερευνητής ιολογίας στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού του Walter Reed, δήλωσε ότι η Κίνα ισχυρίστηκε τον Φεβρουάριο ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα είχαν εμβολιαστεί, αλλά δεν έχουν δημοσιευτεί στοιχεία για την αποτελεσματικότητα.

«Οι χώρες που χρησιμοποιούν το εμβόλιο που παράγεται από την Sinovac Biotech της Κίνας ή την National Pharmaceutical Group Corp, θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν από την Κίνα να παράσχει στατιστικά δεδομένα σχετικά με την προστασία που έχουν οι Κινέζοι μετά τη λήψη του εμβολίου».

4)Ποσοστό ανεπιθύμητων παρενεργειών

Προς το παρόν, το εμβόλιο Sinovac κυκλοφόρησε μόνο δεδομένα κλινικών μελετών για τη Φάση Ι και τη Φάση II, και τα σχετικά δεδομένα δείχνουν ότι ο ρυθμός ανεπιθύμητων παρενεργειών είναι 20%, χαμηλότερος σε σχέση με άλλα εμβόλια.
Ιολόγος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος στην Swiss Biotech, δήλωσε ότι, από ακαδημαϊκή άποψη, υπάρχουν δύο αμφισβητήσιμα σημεία σχετικά με τα δεδομένα του Sinovac
Πρώτον, σε διάφορα άλλα εμβόλια COVID-19, η αναλογία ανεπιθύμητων ενεργειών στην ομάδα των εμβολιασμένων είναι συνήθως σημαντικά υψηλότερη από αυτήν στην ομάδα εικονικού φαρμάκου.
Αλλά η αναλογία παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό του Sinovac ήταν παρόμοια με εκείνη με ένεση με εικονικό φάρμακο.
Δεύτερον, γενικά, όσο περισσότερα είναι τα εμβόλια, τόσο περισσότερες παρενέργειες υπάρχουν.
Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «συσχέτιση δόσης».
Ωστόσο, από τα αποτελέσματα της μελέτης των εμβολίων Sinovac, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο.
Οι επιστήμονες περιμένουν τα κλινικά δεδομένα της Φάσης III του Sinovac, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία.

Το Sinovac δεν επιτρέπεται σε έγκυες γυναίκες

Παρόλο που η Κίνα δημοσίευσε δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Sinovac σε κλινικές δοκιμές στις 6 Ιανουαρίου, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης όπως το Xinhua ανέφεραν ότι δεν επιτρέπεται σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες να εμβολιαστούν.
Συνιστούν ακόμη στις γυναίκες να αναβάλουν την εγκυμοσύνη τους για τρεις ή έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Πολιτικοποιημένος υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Κίνα

Δεδομένου ότι τα κινεζικά δεδομένα εμβολίων στερούνται διαφάνειας, οι άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλεια των εμβολίων.
Υπήρξαν ειδήσεις σχετικά με τη χαμηλή αποδοχή των εμβολίων στη Σαγκάη και σε άλλες πόλεις.
Από τις 27 Μαρτίου, το ποσοστό εμβολιασμού στην Κίνα ήταν μόλις 7%.
Πρόσφατα, προκειμένου να επιταχυνθεί το ποσοστό εμβολιασμού, η Κίνα πολιτικοποίησε το εμβόλιο και ανάγκασε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.
Αυτό το εσωτερικό έγγραφο προέρχεται από μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση, τον Chongqing Sokon Industry Group.
Είχε τον τίτλο, «Ανακοίνωση για την Ενίσχυση της Πρόληψης και του Ελέγχου της Επιδημίας».
Η ανακοίνωση ανέφερε: «Όλες οι μονάδες πρέπει να αντιληφθούν τους πολιτικούς προβληματισμούς και να ακολουθήσουν την αρχή ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν»
«Ο Όμιλος θα αξιολογήσει οποιαδήποτε μονάδα που δεν προωθεί το νέο έργο εμβολιασμού COVID και θα τον καλέσει για λογοδοσία».

Εκτός των μεγάλων επιχειρήσεων, το πεδίο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού με εμβόλια κινεζικής παραγωγής έχει αρχίσει να επεκτείνεται.
Ο κ. Liu, έμπορος λαχανικών στην αγορά Honggang στην πόλη Sanya, Hainan, δήλωσε στους The Epoch Times ότι απαιτείται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέλθει στην αγορά.
Όλη η πόλη Sanya υπόκειται τώρα σε εμβολιασμούς, είναι υποχρεωτικό»

Ο κ. Wu, ένας Κινέζος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του τα εξής «Η ασφάλεια, η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα του (κινεζικού εμβολίου) είναι πολύ χαμηλή.
Στο παρελθόν, υπήρχαν παιδιά που εμφάνισαν αναπηρίες μετά τον εμβολιασμό άλλων νόσων.
Για να αναπτύξουν τα εμβόλια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ήξεραν ότι η ποιότητα δεν ήταν καλή, αλλά εξακολουθούσαν να αναγκάζουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο Κινέζους, αντιμετωπίζουν την ζωή σαν αστείο.

Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Περού, Ernesto Bustamante, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι το εμβόλιο στελέχους Wuhan του Sinopharm είχε μόνο 33% αποτελεσματικότητα, ενώ το εμβόλιο στελέχους του Πεκίνου είχε 11,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βραζιλίας, το Sinovac αναφέρθηκε επίσης ότι ήταν μόνο 50,4% αποτελεσματικό.
Είναι συχνό φαινόμενο στην Κίνα να εμφανίζονται πλαστά εμβόλια με την πάροδο των ετών.

Το 2018, η Changsheng Biotechnology πούλησε πάνω από 250.000 δόσεις – χαμηλής ποιότητας - του εμβολίου DTap (ένα συνδυαστικό εμβόλιο για μικρά παιδιά για την ανάπτυξη ανοσίας κατά της διφθερίτιδας, του κοκκύτη και του τετάνου).
Το 2013, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις θανάτων βρεφών που προκλήθηκαν από εμβόλιο ηπατίτιδας Β στη νότια Κίνα.
Το 2007, το περιστατικό στο εμβόλιο Shanxi προκάλεσε σε 100 παιδιά σοβαρές παρενέργειες ή θανάτους.
Το 2005, ένα μη φυσιολογικό συμβάν εμβολίου ηπατίτιδας Α στο Anhui είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και 215 ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ο αναγκαστικός εμβολιασμός COVID-19 είναι διαδεδομένος στην Κίνα

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιβάλλει εμβολιασμούς στο κοινό, παρά τις ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα και τις επιπτώσεις στην υγεία αρχίζουν να αυξάνονται.
Μια γυναίκα η Duan Da Dan δημοσίευσε στα κινέζικα στον ιστότοπο κοινωνικών μέσων Weibo στις 31 Μαρτίου:
«Είμαι πραγματικά ενοχλημένη που ο εργοδότης μου με αναγκάζει να κάνω το εμβόλιο ακόμα κι αν σκοπεύω να μείνω έγκυος»
Ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου ισχυρίστηκε στις 30 Μαρτίου ότι ενώ είχε αλλεργίες, τον υποχρέωσαν να εμβολιαστεί.

Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαγορεύεται η είσοδος

Η τοπική αρχή αγοράς στην επαρχία Hainan της νότιας Κίνας επέβαλλε τον κανόνα ότι κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στην αγορά χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ένας λιανοπωλητής θαλασσινών με το επώνυμο Wang ανέφερε ότι νωρίς το πρωί της 24ης Μαρτίου, περισσότερα από 100 στελέχη της κρατικής διοίκησης και αστυνομικοί εμφανίστηκαν να φρουρούν την αγορά.
Εξέταζαν το πιστοποιητικό υγείας κάθε επισκέπτη πριν τους αφήσουν να μπουν μέσα.

Ο εμβολιασμός είναι πολιτική απόφαση

Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο εμβολιασμός θεωρείται σημαντικό πολιτικό έργο που πρέπει να εκτελεστεί σε όλες τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τα κοινοτικά κέντρα της Κίνας.
Πρόσφατα, η Sokon Group, μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στην πόλη Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας, ζήτησε από τους υπαλλήλους της να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό ως κρίσιμο πολιτικό καθήκον, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση της εταιρείας
Το έγγραφο, με ημερομηνία 25 Μαρτίου, απαιτούσε από όλους να «εμβολιαστούν ως κρίσιμο πολιτικό καθήκον» και αναλάβουν την ευθύνη τους για να διασφαλίσουν ότι «θα εφαρμόζεται κατ 'αρχήν σε όλους τους υπαλλήλους ηλικίας 18 έως 59 ετών εκτός από τις εγκύους ή τις θηλάζουσες γυναίκες.
Ο εμβολιασμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί στα τοπικά νοσοκομεία της πόλης έως τις 30 Απριλίου 2021»
Ο εμβολιασμός είναι επίσης στην κορυφή της ατζέντας σε πολλά μέρη της Κίνας.
Μια διαδικτυακή ανάρτηση με ημερομηνία 25 Μαρτίου δείχνει μια ειδοποίηση που εκδόθηκε από το χωριό Kuliushu της περιοχής Shunyi, με το οποίο δηλώνεται ότι οι κάτοικοι που δεν εμβολιάζονται έως τις 6 Απριλίου θα τους απαγορεύεται η είσοδος στην κοινότητα.
Σε πολλές κοινότητες με ανακοινώσεις επισημαίνουν την «άνευ όρων εμβολιασμό», εκτός εάν οι άνθρωποι παρουσιάσουν πρόσφατο ιατρικό ιστορικό που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν.
«Όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό θα πρέπει να αναλάβουν όλα τα έξοδα για να αποδείξουν ότι δεν έχουν COVID -19 και θα θεωρηθούν νομικά υπεύθυνοι για τη διάδοση του ιού σε άλλους», αναφέρεται σε ανακοινώσεις.
Ένας άλλος υπάλληλος σε κρατική εταιρεία του Πεκίνου, τόνισε ότι οι τοπικές κρατικές επιχειρήσεις ακολούθησαν παρόμοιες πολιτικές σχετικά με το COVID-19.

Οι πολίτες ανησυχούν

Υπάρχει διστακτικότητα για το εμβόλιο λόγω της χαμηλής αποτελεσματικότητας.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, μια έρευνα 756 ιατρών στην επαρχία Zhejiang της νότιας Κίνας έδειξε ότι μόνο το 28% των ερωτηθέντων ήθελε να εμβολιαστεί.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κινεζικές αρχές ανησυχούν για την τρέχουσα ταχύτητα χορήγησης των εμβολίων, η οποία ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο, αν και έχουν δοθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις.
Μια μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου Sinopharm της Κίνας ήταν μόνο 11,5% έως 33%.
Τα ευρήματα της Βραζιλίας σε μια δοκιμή στα τέλη της φάσης δείχνουν ότι το CoronaVac βρέθηκε να είναι αποτελεσματικό μόνο 50,4%.

ΠΗΓΗ: https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/554675/stin-kina-ypoxreonoun-tous-polites-na-emvoliastoyn-me-to-sinovac-para-tin-ayksisi-thanaton-kai-krousmaton